kolmapäev, 19. oktoober 2005

Tänapäevane tangupuder

Koostisained
1 l vett
2,5 dl odratangu
150 g läbikasvanud sealiha või suitsupeekonit
1 sibul
soola
terake suhkrut
jahvatatud valget pipart
kuivatatud punet
kuivatatud tüümiani
kuivatatud aed-harakputke

Valmistusviis
  1. Vesi kuumutada paksupõhjalises keedunõus või ahjupotis keema, maitsestada vähese soola ja pipraga, lisada läbipestud tangud ja keeta 10 minutit tasasel tulel, aeg-ajalt segades.
  2. Liha lõigata kuubikuteks ja pruunistada pannil, lisada tükeldatud sibul ja kuumutada, kuni sibul on klaasjas.
  3. Maitsestada vähese soola ja pipraga.
  4. Liha-sibulasegu lisada pudrule, segada hästi läbi ja panna praeahju valmima 160 kraadi juures umbes 1 tunniks.
  5. Poole valmimise ajal maitsestada puder kuivatatud ürtidega.
Kui putru on vaja kauem soojas hoida, võib seda ahjus teha umbes 60 kraadi juures ja puder läheb aina paremaks.

1 kommentaar:

  1. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta