neljapäev, 7. august 2008

Marineeritud kurgid

kurke
mustsõstra lehti
tillivarsi, -õisikuid
küüslauku
sinepiseemneid
musta pipart
1 l vett
2 spl soola
2 spl äädikat (seda kanget)
1 spl suhkrut

ja ega siin palju kunsti ei ole. kurgid pesin puhtaks ja jätsin külma vett seisma. siis panin ämbrisse kõige pealt sinepiseemned, mõned küüslauguküüned, 3-5 pipratera, lõikasin juurde tillivarred, rebisin paar peotäit sõstralehti ka juurde. aa, ja vesi keema, siis sinna sool, äädikas ja suhkur. no ja siis ämbrisse laduda kurgid, valada kuum marinaad peale, veel tillioksi ja mustsõstralehti ning kaas peale. lasta jahtuda ning siis jahedasse, järgmine päev olid juba väga head kurgid valmis!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar