Mustikakook

Läksin metsa. Tegelikult oli meid õige mitu, kõigil korvid, topsid, noad kaasas, et rõõmustada seente, marjade jt andide üle, mida siis usinalt oma korvidesse koguda. Tüüpiline eestlane oma puhkusel, eks ole. Lootsin seeni leida, kukeseeni. Tahtsin kukeseenekastet ja ehk veel midagi muud head neist valmistada. Õnneks ikka seeni leidsime ka. Kuigi pigem pidime rõõmustama mustikate rohkuse üle. Seeni oli kasinalt.

Aga siin siis see juba aastaid järeleproovitud retsept, nüüd koos pildimaterjaliga. Ja gluteenivaba variant ka juurde.

See pidi kõige kõigem mustikakook olema ja peaaegu et ongi. Valio retsept.
Põhi:
100 grammi võid
0,75 dl suhkrut
1 muna
2 dl jahu (või kasuta gluteenivaba jahusegu või mahe tatrajahu)
1 dl kaerahelbeid
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
2 dl hapukoort
1 muna
0,75 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
4,5 dl mustikaid
2 tl tärklist
Vahusta või koos suhkruga. Lisa edasi vahustades muna ja sega juurde jahud. Jaga taigen küpsetusvormi (ümar pirukavorm). Puista vormi tärklisega segatud mustikad. Sega hapukoor muna ja suhkrutega ning kalla mustikatele peale.Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.

See on üks kook, mida peab tükk või paar lihtsalt näpu vahel sööma. Klaas piima kõrval :) No ja pildile jõudis ka jääda vist enam-vähem kõikse viimane tükk :D Ja pildil on praegu kahekordne ports, parajalt ahjuplaadi jagu. Sööjaid oli palju, ühe pere aga samas mitme pere rahvas :)







Kommentaarid

  1. ma just otsisin mustikakoogi retsepti, aitäh! :)

    VastaKustuta
  2. ja mina tegin eile just seda kooki täiesti siia vaatamata ;-) tõesti on hea! mu meelest ei pea värsketele mustikatele väga tärklist panemagi, tuleb ilma ka välja. külmutatutele peab küll panema.

    VastaKustuta
  3. me just kikuga arutasime seda. et siis milleks tärklis hea on?

    VastaKustuta
  4. ma mõtlesin et tärklis on selleks, et mahl mustikate juures koos püsiks, et vedelikku ei tekiks, aga vot ei tea. nii palju, et põhi jääb pehmem kui 1 minuti kaerahelbeid kasutada ja huvitavam kui tavalisi kaerahelbeid kasutada.

    VastaKustuta
  5. Külmutatud marjad lähevad jah küpsetades väga vesiseks ja siis on tärklisest palju abi aga värsked marjad seda ei tee ja minu kook tuli ilma tärkliseta suurepärane. Peaks minema uusi mustikaid hankima ;-)

    VastaKustuta
  6. Anonüümne10:29 AM

    Ülihea! Tegin speltast ja tuli väga hea... Mõne minutiga oli läinud. Soovitan topeltkogust. 200C oli natuke liiga kuum minu ahjule.

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Sirvijate lemmikud