pühapäev, 4. november 2012

Katsikutort

Väheke sinine tuli :) Põhimõtteliselt sama kui Kohupiima-martsipanitort, aga natuke lihtsam ja arendatud.

1 ümmargune Hagari tordipõhi
300 gr Tere 5% kohupiima
300 ml vahukoort
5 spl tuhksuhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
piima või mahla immutamiseks
300 gr purustatud vaarikaid
punasesõstra želeed

400 grammi martsipani
toiduvärvi
pritsimiseks vanilje-võikreemi

Lõika tordipõhi kolmeks kihiks. Esimene kiht panna alusele ja immuta.  Pane peale pooled vaarikad ning tõsta peale pool kohupiima kreemi (sega kohupiim pehmeks, lisa ettevaatlikult segades koos suhkrutega vahustatud koor). Teine kiht peale ja samuti vaarikad ja kreem. Tõsta peale kolmas kiht ning vaata et tort jääb ühtlane.

Soojenda želeed ning määri tort.  Sõtku martsipan soovitud värviga ühtlaseks ning rulli kahe küpsetuspaberi abil (natuke tuhksuhkrut paberite ja martsipanide vahel tuleb abiks) ühtlaseks kettaks.  Tõsta martsipani ketas ettevaatlikult tordi peale ning silu ühtlaseks.  Ma pean seda osa veel õppima, praegu lohutangi ennast, et selline natuke mügarik tort on omapärane :)

Ja siis edasi juba kaunistada oma soovi kohaselt.  Seekord oli tort poisile ning sellest ka sinine martsipan ja poisi nimetähed tordil.


2 kommentaari:

  1. Üks ütlemata hea tort oli, ei saa jätta mainimata.
    Aitäh Triin!!!!

    VastaKustuta
  2. Siis on hea. Rõõmuga :D

    VastaKustuta