laupäev, 16. juuni 2012

Pasteet

Enam ei pea Eestisse jõudes tormama Selverisse pasteeti ostma. Oma tehtud on ka väga hää!

500g kanamaksa
150g võid
2 dl lihapuljongit
1 dl valget veini
1 porgand
1 sibul
2-3 küünt küüslauku
sool
pipar
harissa
õli

Kuumuta viilutatud sibul õlis, lisa paar küünt küüslauku ja riivitud porgand. Prae kõik komponendid poolpehmeks ja lisa tükeldatud (puhastatud) maks. Jätka praadimist kuni maks on valmis. Lisa puljong, vein ja või ning hauta 15 minutit. Maitsesta soola, pipra ja harissaga. Töötle segu saumikseriga ühtlaseks. Mina pressisin kogu pasteedi ka läbi tiheda sõela, et ei jääks ühtegi suuremat tükki või kelmet sisse. Siis jaga segu kaussidesse ja lase külmkapis üleöö tõmmata. Söö värske saiaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar