Šokolaadifondant



Magustoit, mis rahuldab suurimagi šokolaadihimu ja on abiks muidu rasketel eluhetkedel. Niisama tuju peale 'tahaks midagi head' ei soovita, te poleks selleks valmis.

Aga protsess on ise imelihtne, jällegi. Vaja läheb
350 gr väga head tumedat šokolaadi (70% kakaod)
50 gr võid + määrimiseks
150 gr rafineerimata roosuhkrut
4 suurt muna (lahtilöödud tiba soolaga)
1 tl vaniljeekstrakti
50 gr jahu
6-8 magustoiduvormi (brüleekreemi vormid sobivad, olenevalt suurusest tuleb kuus kuni kaheksa kooki)
küpsetuspaberit (kui vorm kenasti võiga seest määrida, siis pole küpsetuspaberit ilmtingimata vaja)

Säti ahi 200C sooja ning pane küpsetusplaat ahju. Võta küpsetuspaber ja lõika magustoidu vormide põhja parajad kettad, määri vormid võiga.

Sulata šokolaad ja jahuta. Teises nõus vahusta või suhkruga, lisa edasi vahustades vähehaaval munad ning kergelt segades lisa jahu. Sega ühtlaseks. Sega sisse leige sulanud šokolaad ning sega taigen ühtlaseks läikivaks massiks. Jaga võrdselt vormidesse (kuskil kuni 3 spl tainast igasse vormi), võta küpsetusplaat ahjust välja, tõsta vormid plaadile ja aseta tagasi ahju. Küpseta 10-12 minutit. Koogid peavad seest pehmeks jääma, ära üle küpseta! Ahjust välja võttes kummuta vormid kohe serveerimistaldrikutele. Serveerimisel lisa juurde pall vaniljejäätist, vaarikaid vms.

Variant on ka magustoit teha varem valmis ning näiteks õhtusöögi ajal enne magustoidu korda vormid ahju pista. Parim on see magustoit värskelt ahjust tulnuna ja kuumana lauda viidud.

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud