teisipäev, 13. veebruar 2007

Šokolaadi titekoogid

Magustoit, mis rahuldab suurimagi šokolaadihimu ja on abiks muidu rasketel eluhetkedel. Niisama tuju peale 'tahaks midagi head' ei soovita, te poleks selleks valmis.

Aga protsess on ise imelihtne, jällegi. Vaja läheb

350 gr väga head tumedat šokolaadi (pean tunnistama, et ise ajasime Fazeri tumeda küpsetusšokolaadiga läbi, arvan, et kvaliteetsema ja tumedama šokolaadiga ei tule magustoit nii magus)
50 gr võid + määrimiseks
150 gr suhkrut
4 suurt muna (lahtilöödud tiba soolaga)
1 tl vaniljeekstrakti
50 gr jahu

6 magustoidu vormi
küpsetuspaberit

Keera ahi 200C sooja ning pane küpsetusplaat ahju. Võta küpsetuspaber ja lõika magustoidu vormide põhja parajad kettad, määri vormid võiga.

Sulata šokolaad ja jahuta. Teises nõus vahusta või suhkruga, lisa vähehaaval munad ning jahu, sega ühtlaseks. Kõige lõpuks kraabi sisse jahtunud šokolaad ning sega taigen ühtlaseks läikivaks massiks. Jaga võrdselt vormidesse, võta küpsetusplaat ahjust välja, tõsta vormid plaadile ja ahju. Küpseta 10-12 minutit (meil kulus 12-15 minutit). Ja kui ahjust välja võtad siis keera kohe magustoidu taldrikule ning lauale. Juurde võiks serveerida vaniljejäätist (või vahukoort vms).

Variant on ka magustoit valmis teha mõni tund ette, hoida külmkapis ja siis õigel ajal enne serveerimist küpsetada paar minutit kauem.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar