laupäev, 10. märts 2012

Beseerull vaarikatega






Palju räägitud proovitud beseerull Komeedi kohvikust. Retsepti sain err-i lingi pealt, natuke tegin enda moodi :) nii nagu külmkapi sisu võimaldas ...


7 munavalget (üks päev sai Crème Bruléed tehtud)
300 gr suhkrut
1 tl valgeveini äädikat
1 tl maisitärklist
1 tl vaniljesuhkrut
mandlilaaste

Vahustasin munavalged vahtu kuni vahtu jäävad segamisjooned sisse, lisasin poole suhkru kogusest. Vahustasin edasi lisades järk-järgult suhkrut juurde. Lõpuks segasin juurde äädika, tärklise ja vaniljesuhkru. Aja beseekate küpsetuspaberile laiali ning raputa peale mandlilaaste ja ahju. 175C, nii 20 minutit. Aseta restile küpsetuspaber ning 20 minuti möödudes lase koogil veel mõni minut ahjus olla. Siis kummuta besee paberile.

Vahusta 200 ml vahukoort paari supilusikatäie tuhksuhkru ja teelusika jagu vaniljesuhkrut. Sega tugevale vahule juurde 250 grammi Ricotta juustu. Eemalda beseelt põhjapaber, raputa peale vaarikad ning määri peale vahukooresegu. Paberi abiga keera besee rulli. Raputa peale tuhksuhkrut.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar