Sinihallitusjuustuburgerid

No ja grillihooaja selle aasta avalöögi pearoog oli grillburgerid. Ja et ikka olukorra jaoks väärilised olla, siis pikantsed burgerid. Kunagi nii kardetud Roquefort juustuga, aga mis on minu meelest parim sinihallitusjuustude seas. 
Tegin jällegi Gordon Ramsay Maailma Köök raamatust võetud retsepti järgi. Muutusi niipalju, et kasutasin parimat juustu ja murulauk jäi kasutamata. No ei olnud veel peenra peal :)

Burgerid:
1,5 kg veisehakkliha, lahjemat
2-3 väikest punast sibulat, kooritud ja peeneks hakitud
140 gr Roquefort juustu, tükkideks murendatud või juustunoaga tükkideks lõigatud
mõned sortsud Tabasco kastet
3 tl Worcestershire kastet
1,5 tl sinepit
soola ja musta pipart
oliivõli

Panin kõik koostisained, välja arvatud õli, kaussi ning segasin kätega hästi segamini. Tegin testi, võtsin väikese tükikese burgeritainast ning praadisin õlitatud pannil ja maitsesin kas soola-pipart parajalt. Midagi seekord lisama ei pidanud.

See pipra ja soola jahvatamine lihale on alati selline tunde küsimus. No ja juurde saab ju alati lisada ...  konspireeriv tegevus väheke ole.

Tõstsin burgeritaina mõneks tunniks jahedasse. Kui grill hakkama pandud vormisin märgade kätega tainast parajad kotletid. Sellest portsust kuskil 16 portsjonit. 

Ühesuuruste burgerite saamiseks tuleks tainast poolitama hakata. Kogu aeg pooleks kuni on 16 pallikest, mida saab parajateks pätsikesteks vormida. Kui ei taha, et keskelt väga kerkib, siis jäta lohuke sisse. Nõrista oliivõli peale ja küpseta umbes 7-10 minutit grillil poole pealt keerates kuni nad on küpsed. Kotletid peavad keskelt natuke roosaks jääma.

No ja siis juurde meelepärane burgeri butafooria.

Grillisime burgerite kõrval hamburgerisaia kuklipoolikud ja rukkileiva viile. Lauale oli valmis pandud pestud, kuivatatud salatilehed, avokaadoviilud, majonees, tomativiilud, ketšup ja marineeritud kurgiviilud.


Kokku panemine on juba igaühe enese fantaasia. 

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud