neljapäev, 1. juuli 2010

Jõhvika salatikaste


Hea vaheldus tavalisele vinegrett kastmele.

2/3 kruusi jõhvikaid (värskeid või külmutatud)
1/4 kruusi suhkrut
1/4 kruusi valge veini äädikat (kasutasin õunaäädikat)
1/4 kruusi apelsinimahla
2 tl Dijon sinepit või mõnda muud mahedamat sinepit
1/2 tl soola
3/4 kruusi oliivõli
1/4 tl värskelt jahvatatud musta pipart

Pane väiksesse potti jõhvikad, suhkur ja äädikas. Kuumuta keskmisel kuumusel kuskil 5 minutit, sega pigem rohkem kui vähe. Jõhvikad muutuvad pehmeks ja hakkavad prõksuma. Võta tulelt, lase natuke jahtuda. Vala segu kannmikserisse ning püreeri ühtlaseks massiks. Lisa siis apelsinimahl, sinep, mikserda veel. Kui mikser töötab (võtan ainult väikese korgi ära) vala aeglaselt juurde oliivõli ning segu muutub kergelt tihedamaks ja kreemjaks. Vala kaussi, maitsesta soola ja pipraga ning võib panna ka salveid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar