Kõrvitsasupp


Selle retsepti leidsin "Sepamaa talu köök" kokaraamatust. Seal on kirjas, et sellest portsust saab viiele inimesele suppi. See on vist suhteline, mul tuli peaaegu 5 l pott suppi täis =) aga retsept ise on hea. Kahjuks on jah seal kokaraamatus nii mõnigi ebatäpsus veel.


1,5 kg puhastatud kõrvitsat (meil on nüüd kasvanud mingi uus sort, selline tumekollane ja natuke pähklimaitsega kõrvits, see sobib siia suppi hästi)
5 kartulit
1 sibul
4 küüslauguküünt
4 cm jupp ingverit
3 õuna
oliivõli
100 gr võid
1 spl karrit
1,5 l puljongit

Puhasta sibul, küüslauk ja ingver ning lõika tükkideks. Koori kartulid ja õunad ning tükelda. Kuumuta potis pool võist koos õliga. Lisa sibul, küüslauk ja ingver, prae (ära pruunista!) ja lisa karripulber (kuumuta läbi). Vala potti kartulitükid ja tükeldatud kõrvits. Vala juurde kuum puljong ja hauta 15 minutit. Lisa õunad ja keeda veel edasi, kuni kõik potis on pehmeks keenud. Püreesta supp ja lisa ülejäänud või. Maitsesta kui vaja. Serveeri riivitud suitsujuustu, röstitud kõrvitsaseemnetega ja hakitud peterselliga. Hommikused kuklid sobivad ka hästi kõrvale =)

Kommentaarid

  1. Hea maitse saab, kui lasta jupp suitsujuustu supis ära sulada, mitte ainult kaunistuseks panna. Ingveri asemel kasutasin ma HARISSAT, see on Tuneesiast pärit põletavalt terav maitsekaste, mille valmistamiseks kasutatakse tšillit, küüslauku, vürtsköömneid, köömneid ja oliiviõli. Tegi supi mõnusalt teravaks.

    VastaKustuta
  2. palju Harissat panid? tahaks kohe täitsa proovida.

    VastaKustuta
  3. 1 noaotsatäis kuni pool teelusikat.... oleneb kui teravaid elamusi otsid.

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Sirvijate lemmikud