Paksud pannkoogid

Kuigi paksude pannkookide tegemine peaks silma-käe järgi tegemine olema. Minu kogemus on olnud, et ikka ja jälle ei tule pannkoogi taigen nii välja kui oleksin tahtnud... Ehk peab lihtsalt tihedamalt tegema

5 dl jahu
2 tl soola
0,5 tl söögisoodat
2 muna
4,5 dl hapupiima vms
4 spl sulatatud võid

Eriti kohevate kookide saamiseks munavalged eraldada kollastest ning vahustada. Munakollased segada sulatatud võiga, lisa vedelik. Suuremas kausis sega omavahel kuivad komponendid. Kalla vedelad ained peene joana jahusegu hulka, samal ajal taignat aeglaselt ja ühtlaselt segades. Lõpeta segamine kui vedelik otsa saab, taigen võibki jääda natuke tombuline. Kalla munavalgevaht (mitte tugevaks vahuks vahustatud!!!) taigna peale ning tõsta allpoolt ülesse segades kergelt läbi.

Prae keskmisel kuumusel.

Eriti head kas maasikamoosi, mee või vahtrasiirupiga!

Kommentaarid

  1. kas selles retseptis suhkrut ei käi? tegin täpselt retsepti järgi ja kuidagi liiga soolane jäi. panin veidi suhkrut ka ja palju parem tundus.

    VastaKustuta
  2. selles ameerika pannkookide retseptis ei ole jah suhkrut, vaatasin järele. Suzanne'i käest sain nüüd tema pannkookide retsepti, mis mulle kõige rohkem meeldib. postitan selle.

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Sirvijate lemmikud