reede, 21. oktoober 2005

Andy’s Irish Soda Bread

Reptsept kolledzhi ajast, Birminghamist. Soodaleib oli vist ainuke asi, mida mu sõber Andy küpsetas. Ta ei teinud ise eriti süüagi. Aga kodust, Belfastist, kaasa võetud retsepti järgi küpsetas ta endale leiba. Vahel jäi tal seda järgi ka, kui me (tema sõbrad kaastudengid) seda ära just kõike ei söönud. Jällegi üks mu lemmikretsepte!

450 gr grahamjahu
4 spl margariini
4 spl pruuni suhkrut
2 tl soola
2 tl söögisoodat

400 ml hapupiima

Hõõru näppude vahel saiapuru sarnaseks jahu ja margariin. Lisa jahu segule hapupiim, suhkur, sool ja söögisooda. Sega.

Vala taigen määritud keeksivormi ja küpseta ½ tundi ahjus 200° C juures, ja siis madalamal temperatuuril 150° C juures järgmised ½ tundi.

Lase soodaleival vormis umbes 5 minutit jahtuda, löö siis vormist välja. Serveeri või, juustu, määrdejuustu vms.-ga.

45 grammi grahamjahu = 1 dl


Tänase päeva muudatused (7. juuni 2015), koostisainete loetelu võiks olla selline:
450 grammi Provena kaera-päevalilleseemnetega jahu
4 spl võid
4 spl pruuni suhkrut või mett või suhkrut
1 tl soola
1 tl söögisoodat
1 tl küpsetuspulbrit
400 ml hapupiima (või hapukoore-vee segu või mis parajasti kapis olemas on)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar