neljapäev, 27. august 2015

Rabarberiketšup

Praegu saab veel aiast viimaseid rabarbereid ja kasvuhoonest juba esimesi tomateid.  Kui suured puitunud vartega rabarberid maha niita, siis kasvatab taim suve lõpuni uusi värskeid võrseid.

Koostis:
400 g rabarberit
300 g tomatit
4 küüslauguküünt
1 punane sibul
1 tl harissapastat (võib asendada tšillipipra või Cayenne piparaga)
2 tl paprikapulbrit
1 tl soola
2 tl suhkrut
maitseks jahvatatud kaneeli

Pane tükeldatud ja puhastatud rabarberid vähese veega potti hauduma. Lisa hakitud sibul ja küüslauk. Eraldi potis keeda paar minutit tomateid, kuni nende kilejas koor lahti tuleb. Lisa kooreta tomatid ja maitseained rabarberi juurde potti ning keeda kuni sobiva paksuse saavutamiseni. Mina ei kasutanud isegi saumikserit. Maitse ja timmi endale meelepäraste ürtidega kaste sobivaks. Kui rabarberiketšup panna steriliseeritud purki, peaks ta säilima üle talve. Sellist segu saab kasutada ka liha ja kana marineerimiseks. Ketšupit saab teha ka õuntest, tikritest ja sõstardest paljude erinevate lisanditega. Head katsetamist.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar