Suvemarjakook kohupiima ja vaarikate-mustikatega

Vaarikad on ühed mu lemmikmarjad, nad on ilusad, elegantsed ja mahlased. Mustikad on metsikud, ustavad - neid metsast ikka leiab ja marjad on väga head, selles mõttes et nii maitsvad kui ka kasulikud. Sel aastal on vaarikasaak aias olnud ütlemata ilus ja rohke. Ja metsa all on külluslikult mustikaid, ainult mine ja korja. Nii juhtuski, et kui ootamatult külalisi tuli jõudsin kiiresti ühe koogi valmis teha - kohupiima ja marjadega. Marjad olid juba olemas, et ei pidanud kohe metsa poole mustikate järele lippama :D

Koogipõhi:
100 grammi toasooja võid
1 dl suhkrut
1 suur muna
3 dl Provena jahusegu kaeraga
pool teelusikatäit küpsetuspulbrit
pool teelusikatäit soola
2-3 spl külma vett

Kaussi panna jahu, segada sellesse küpsetuspulber, sool ja suhkur. Kuivaine segu peale panna või ning sõrmedega pudistada või-jahu riivsaia laadseks puruks. Kaussi lisa muna ja paar kuni mõni supilusikatäis vett ning noaga lõigata segu läbi. 26cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm määrida kergelt võiga ning suruda taigen põhjale ja külgedele 3-4 sentimeetri kõrguselt.

Täidis:
400 ml marju: kaks osa vaarikaid ja üks mustikaid

400 grammi kohupiima
3 suurt muna
1 tl vaniljesuhkrut
1 dl suhkrut
200 dl koort
1 spl maisitärklist

Kausis löö lahti munad koos suhkrutega ning klopi läbi, et muna ei oleks enam nii veniv. Lisa kohupiim, sega vispliga läbi, lisa koor ja tärklis ning klopi vispliga läbi. Võib ka mikseriga loomulikult :) mul seda lihtsalt hetkel ei olnud käepärast. Aga väga mikserdada ma ei soovitagi.

Vala täidis koogipõhjale vormi, raputa peale marjad ning aseta ahju 160-175 kraadi juures 45-50 minutiks küpsema. Avastasin, et ahjul on üks tore režiim, mida soovitatakse pirukatele, kookidele, sest seal on nii pöördõhuga küpsetamine kui ka altküpsetus. Põhi jäi mõnusalt mure ning ei vettinud ära. Paaril korral juba proovitud ning väga rahul.

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud