neljapäev, 20. september 2007

Charlotte Russe ehk Vene Šarlott



muutsin natuke retsepti. kes tahab teeb biskviitküpsistega, mina tegin ikka rullbiskviidiga.

Rullbiskviit
4 muna
1,5 dl peensuhkrut
5 spl kartulijahu
1 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Vahusta toasoojad munad ja suhkur heledaks tihedaks vahuks. Sega juurde kuivainete segu (sõeludes!). Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Küpseta 225 C ahjus 6-8 minutit. Ahjuust ära ava enne 5 minuti möödumist. Siis võta kook välja ja kummuta köögilauale kuhu on suhkrut puistatud. Eemalda küpsetuspaber ja määri peale moosi (nt mustsõstra moos) ning keera pikemat äärt pidi tihedaks rulliks. Keera sama küpsetuspaber rullile ümber.

Crème Anglaise
4 dl piima
2 tl vaniljesuhkrut
6 munakollast
2 dl suhkrut
2 spl rummi, konjakit vms

Vahusta munakollased, lisa vähehaaval suhkur, vahusta edasi kuni tekib tihe, hele vaht. Kuumuta samal ajal piim keemiseni, tõsta tulelt. Lisa kuum piim peene nirena valades munavahule, seda kogu aeg segades. Kalla segu keedunõusse ja kuumuta pidevalt segades kuni kreem pakseneb. Siin on vaja kannatlikkust, võtab natuke aega. Tõsta paksenenud kreem tulelt, vala jahtuma kaussi ja lisa vaniljesuhkur.

Šarlotti täidis
5 tl želatiini
7 spl vett
1,5 dl vahukoort
marju või mida iganes tahad sisse panna. viimati ma panin maasikaid

Sega želatiin veega ja lase 5 minutit paisuda, klopi siis vähehaaval kuuma kreemi sisse, sega kuni želatiin on lahustunud. Lase kreemil jahtuda. Vahusta koor ning sega see aeglaselt jahtunud kreemi sisse.

Vooderda kauss toidukilega. Lõika rullbiskviidist parajad lõigud, vooderda kauss. Vala kreem kaussi, lisa marjad ning kata ülejäänud rullbiskviidi lõikudega. Kata kilega ning aseta peale taldrik raskuseks. Hoia kook jahedas vähemalt 4 tundi.

Serveerimiseks kummuta kook alusele. Võid juurde pakkuda vahukoort (200ml lisa 1 tl tuhksuhkrut).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar