neljapäev, 10. september 2009

Falafel

Eile ei suutnud ma midagi toiduks välja mõelda nii et tegin õhtul sama, mida töö juures lõunaks proovisime, falafele.

pita leib
hummus
marineeritud kurki
tomat
värske kurk
rohelised oliivid
soja pallid

Pita tasku kergelt soojaks, et tekiks 'tasku' ning see täita siis hakitud köögiviljade ja soja pallidega. Ning head isu =) (võib ka pita leivale hummust peale määrida ja meeldiva salatiga katta või salatit kõrvale süüa)

Selle sõna falafeliga on natuke raskusi, sest kontori naabrinaised teadsid väita, et see täidetud pitatasku ongi falafel, aga googeldades on falafel kikerherne või põldoa pastast tehtud friteeritud pallikesed. Vot ei tea, ehk kunagi õnnestub 'tõelist' asja proovida.

1 kommentaar:

  1. Minu idamaise köögi kogemuste järgi on falafel siiski kikkerhernetest pall voi plönn mis on olis keedetud. Süüakse kas pita ja muu maitsva staffiga voi siis eraldi. See on liha eest nendele, kes liha ei söö.

    VastaKustuta