kolmapäev, 4. august 2010

Sepamaa talu köögi punasesõstra-beseekook




Põhi:
200 gr võid
300 gr jahu
4 munakollast
120 gr suhkrut
2 spl vanillsuhkrut

Kate:
7 munavalget
200 gr suhkrut
250 gr punaseid sõstraid

Vahusta või suhkrutega ning lisa edasi vahustades ükshaaval munakollased. Sega juurde jahu. Määri koogivorm võiga ning suru tainas vormi. Äärista servad hõbepaberiga ja torka põhi kahvliga auguliseks. Küpseta 180 C ahjus umbes 10 minutit või niikaua kui põhi helekollaseks tõmbub. Võta vorm ahjust ja eemalda hõbepaber.
Küpsetamise ajal vahusta munavalged. Kui vaht on juba tugev lisa edasi vahustades suhkur. Vaht peab jääma tugev. Sega ettevaatlikult hulka puhastatud sõstrad ning vala segu vormi. Küpseta 150 C ahjus 20-30 minutit. Ära kooki kohe ahjust välja tõsta, keera kuumus nulli ja jäta ahjuuks praokile. Las jahtub seal vähemalt tunni.


Ühe tavalise pirukavormi (läbimõõt 26 cm) jaoks tundus seda põhjamaterjali natuke liiga palju. Põhi tuleb liiga paks ning kindlasti peaks siis kauem kui 10 minutit küpsetama, et ikka läbi küpseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar