Uppunud mustikad

Retsept on pärit Sepamaa talu kokaraamatust "Majamagusa" nimeline magustoit. See kokaraamat meeldib mulle väga, aga. Kui keegi ütleb aga, siis justkui ei ole kõik nii korras kui peaks. Aga, seal on vead sees, kahjuks. Mõnedes retseptides on kas kogused valesti või siis on valmistamisjuhised ebatäpsed. Aga, ja see on positiivne aga - toiduvalmistamine ongi loominguline tegevus - nii et kui tundub kahtlane või esimene kord päris nii ei tulnud välja kui arvasid, siis tuleb midagi muuta.

6 küpsist (Kalevi vanilliküpsiseid)
6 spl mustikaid (väga edukalt saab teha külmutatud marjadest)
6 tl tärklist
4 munakollast
3 spl suhkrut
1 spl vanillsuhkrut
400 ml vahukoort
4 spl hapukoort

Kuumuta ahi 180 C kraadini. Purusta igasse kuumakindlasse magustoiduvormi üks küpsis. Sealsamas vormi põhjas on seda väga lihtne teha. Kõrval kausis sega mustikad tärklisega läbi ning tõsta 1 supilusikatäis "valgeid" mustikaid küpsisepuru peale. Sega kausis munakollased suhkruga, lisa vanillsuhkur, vahu- ja hapukoor ning kalla segu vormi. Täida kolmveerand vormist, ära päris täis pane. Ja vormid plaadi peale ja ahju umbes 25 minutiks.

Võib serveerida vaniljekastmega, aga magustoit on omaettegi väga hea!

Kommentaarid

  1. Tõstsin just ahjust vormid välja. Näivad isuäratavad. Lähen nendega homme sõbrantsidele külla. Loodetavasti on sama maitsvad kui isuäratavad.

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Sirvijate lemmikud