teisipäev, 26. mai 2009

Rabarbrisalat

Minu ema aiamaal kasvavad kaks asja - savi ja rabarbrid. Ja kuna rabarbrikooki ja -moosi ikka lõpmatuseni süüa ei jaksa, poovisin ühel õhtul teha midagi rabarberi chutney laadset. Mul oli küll ka retsept, kuid mis välja tuli, ei meeldinud mulle eriti, nii et tegin käepäraste vahenditega ümber :). See on siis, kuhu ma olen oma katsetustega jõudnud.

Rabarbrisalat

250 g rabarbrit
1 väike sibul
2 spl õli
3 spl vett
2 tl jahvatatud kaneeli
0,5 tl jahvatatud kardemoni
0,5 tl tšillihelbeid
2 spl pruuni või valget suhkrut
1 tl mett
1 spl veiniäädikat


Prae poti põhjas õlis sibul ja lisa rabarber ning prae tasasel tulel kuni rabarber muutub kergelt läbipaistvaks. Siis lisa kõik ülejäänud ained ning keeda, kuni tekib moosine mass ja rabarber on kergelt lagunenud. See ei võta eriti kaua aega.

Kavatsen veel katsetada rohkema äädika ja natukese ingveri lisamisega, kui tuleb välja, siis kirjutan üles oma lõpliku variandi. Kui kellelgi on ettepanekuid, siis andke aga teada.

Ahjaa, sellest kogusest saab u 250 ml ning seda saab tarvitada, üllatus-üllatus, nagu chutneyt:).

2 kommentaari:

  1. aitäh Eva! midagi uut rabarberist rabarberikookide kõrvale.

    VastaKustuta
  2. tehtud, selle aasta esimene hoidis purkides. tarvitama saab hakata üsna pea, mõtlesin et kõik võimalike grillitud lihatoitude juurde.

    VastaKustuta