esmaspäev, 7. september 2009

Ingveri-rabarberikook

Maria juures pakuti sellist head kooki. Kui arvate, et rabarber on ekstreemne maisteelamus, siis siin koogis on veel ingver juures. Tulemus on tegelikult väga mõnus, kergelt tangy.

Tainas:
100 võid
1dl suhkrut
2,5 dl nisujahu
1tl vanillsuhkrut
1tl küpsetuspulbrit
1 muna
Võid vormi määrimiseks
Jahu üleraputamiseks

Täidis:
500g rabarberivarsi
1dl 10% rõõska koort (olen ka vähem rasvast proovinud võtta, tuli ka välja)
200g maitsestamata toorjuustu (sama, mis koore kohta)
2 muna
1dl suhkrut
1tl vanillsuhkrut
1tl riivitud ingverit

Pane kaussi toasoe või ja kuivained. Haki noaga või näpi sõrmedega puruks. Lisa muna ja sega ühtlaseks. Määri 24sm pirukavorm võiga ja raputa kergelt üle jahuga. Suru tainas vormi põhja ja äärtele. Sega koor, toorjuust, munad, suhkur ja ingver. Vala põhjale. Tükelda rabarberivarred vastavalt soovile kas ribadeks või kuubikuteks ja laota vormi. Küpseta 200 kraadise ahju allosas 30-40 minutit. Kui pind liialt tumeneb, siis kata küpsetuspaberiga. Lase jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar