Kohupiima-rabarberikook


Selle koogi retsepti sain Pille käest. Tema tegi ilma rabarberita ning ausalt, ma ei ole paremat kohupiimakooki saanud kui see, mis tema tegi. Rabarberitega meeldib mulle kohe väga - lisab parajalt hapukust muidu natuke üksluisesse kohupiimakooki juurde ning on ju veel ka rabarberikoogi hooaeg.
Kook on parem valmis teha natuke varem, et jahtuks maha ja serveerida toasoojalt.
Väheke olen muutnud algretseptis antud koguseid.


PÕHI
175 g või
1.5 dl suhkur
1 tk munakollane
5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulber
3 tl vanill- või vanilliinsuhkur
1 sl vesi
RABARBERIKATE
750 g rabarber
0.75 dl vesi
1.5 dl suhkur
KOHUPIIMATÄIDIS
400 g kohupiima (tavaliselt kasutan Otto Ricotta kohupiima või muud maitsestamata kohupiima, Tere 5% nt)
200 g hapukoor
3 tk muna
1 tk munavalge
1 sl vanill- või vanilliinsuhkur
2 dl suhkur
0.5 dl kartulijahu
0.5 dl rabarberimahl kastrulist

Puhasta rabarberid ja tükelda, pane potti koos vähese vee ja suhkruga. Kata pott kaanega, kuumuta keemiseni, keera siis kuumus maha ning jäta sinnasamasse kaane alla hauduma 15 minutiks. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates munakollane. Sega kuivained omavahel, vala võivahule peale ja näiteks käsimiksriga kõige väiksemal kiirusel jätkates sega kuivained võivahuga - tekib tainapuru. Pane kolmandik tainast kõrvale, sinnasamasse kaussi/mõõdukannu kus kuivained enne kokku segasid. Sega ülejäänu 2/3 hulka 1 sl vett ning suru saadud tainas küpsetuspaberiga kaetud 20 x 30 cm või 26cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Küpseta koogipõhi 185° juures kuni 8-10 minutit ehk kuni helepruun. Tõsta ahjust välja.

Vala kuumutatud rabarber sõelale, kogu vedelik ning võta sealt pool detsiliitrit täidise jaoks. Ülejäänud rabarberimahl jahuta ja tee imelist roosat morssi :) Või vala purki/pudelisse ning kasuta nädala vms jooksul.

Vahusta munakollased tavalise ja vanillsuhkruga. Sega sinna kohupiim, hapukoor ja kartulijahu. Vahusta munavalged pehmeks vormi hoidvaks vahuks ja sega koos jahtunud rabarberimahlaga kohupiimasegu hulka. Kata koogipõhi nõrutatud rabarberikattega, vala kohupiimatäidis rabarberitele ja pudista ülejäänud purutaigen peale. Küpseta 175° juures 50–60 minutit.
Lõika jahtununa tükkideks.

Kommentaarid

  1. Kohupiima meil siin pole, nagu hapukoortki:( Ja rabarber on hingehinnaga, nagu punane sõstargi sügisel. Kuna mõlemaid on alati lademetes vanaemalt saadud siis turul käsi ei tõuse neid ostama. Ma suur magusasõber ei ole aga seda haput kooki tahaks küll!

    VastaKustuta
  2. Aitäh! Super-hea tuli! Kõik kodusolnud pereliikmed sõid ja matsutasid! :)

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Sirvijate lemmikud