teisipäev, 8. juuni 2010

Kohupiima-rabarberikook


Selle koogi retsepti sain Pille käest. Tema tegi ilma rabarberita ning ausalt, ma ei ole paremat kohupiimakooki saanud kui see, mis tema tegi. Rabarberitega meeldib mulle ka - lisab parajalt hapukust muidu natuke üksluisesse kohupiimakooki juurde ning on ju veel ka rabarberikoogi hooaeg.
Kook on parem valmis küpsetada serveerimisele eelneval päeval.
Väheke olen muutnud algretseptis antud koguseid.

PÕHI
175 g või
1.5 dl suhkur
1 tk munakollane
5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulber
3 tl vanill- või vanilliinsuhkur
1 sl vesi
RABARBERIKATE
750 g rabarber
0.75 dl vesi
1.5 dl suhkur
KOHUPIIMATÄIDIS
400 g kohupiima (tavaliselt kasutan Otto Ricotta kohupiima)
200 g hapukoor
3 tk muna
1 tk munavalge
1 sl vanill- või vanilliinsuhkur
2 dl suhkur
0.5 dl kartulijahu
0.5 dl rabarberimahl kastrulist

Puhasta rabarberid ja tükelda, pane kastrulisse koos vähese vee ja suhkruga. Kuumuta keemiseni, keera pliit välja ning jäta kaane alla hauduma 15 minutiks. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates munakollane. Sega kuivained omavahel ja lisa vahule. Pane kolmandik tainast kõrvale. Sega ülejäänu hulka 1 sl vett ning suru saadud tainas küpsetus paberiga kaetud 20 x 30 cm suuruse koogivormi põhja. Küpseta koogipõhi 185° juures kuni 8 minutit ehk kuni helepruun. Tõsta ahjust välja.

Vahusta munakollased tavalise ja vanillsuhkruga. Sega hulka kohupiim koos hapukoore ja kartulijahuga. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega koos jahtunud rabarberimahlaga kohupiimavahu hulka. Kata tainas nõrutatud rabarberikattega (hoia vedelik täidise jaoks). Vala täidis rabarberitele ja pudista ülejäänud tainas peale. Küpseta 175° juures 50–60 minutit.
Lõika jahtununa tükkideks.

1 kommentaar:

  1. Kohupiima meil siin pole, nagu hapukoortki:( Ja rabarber on hingehinnaga, nagu punane sõstargi sügisel. Kuna mõlemaid on alati lademetes vanaemalt saadud siis turul käsi ei tõuse neid ostama. Ma suur magusasõber ei ole aga seda haput kooki tahaks küll!

    VastaKustuta