Šokolaaditassikoogid vaniljekreemiga

Ühed toredad katsikud olid see nädal.  Papud tulid väheke sinised nagu smurfi jalavarjud aga iseenesest ju päris vahvad.

Tassikookide retsept on pärit Martha Stewarti retseptide lehelt. Sellest kogusest saab 12 suurt tassikooki või  tavalisi  paarkümmend tükki.

Tassikoogid
3/4 kruusi kakaod
3/4 kruusi jahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
1/4 tl soola
3/4 kruusi (170 grammi) võid, toatemperatuuril
1 kruus suhkrut
3 suurt muna
1 tl vaniljeekstrakti
1/2 kruusi hapukoort

Ahi sooja 180 C peale. Täida muffinipann vormidega.
Või tuleb vahustada suhkruga kuni saad kerge ja heleda vahu. Teises kausis sõelu kokku kakao, jahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa edasi vahustades võivahule ükshaaval munad ning lisa ka vaniljeekstrakt. Hoides mikserit aeglase kiiruse peal lisa kordamööda kuivained (3 osas) ning hapukoor, alusta ja lõpeta kuivainetest.
Jaga tainas vormidesse täites vormid kolmveerandini. Küpseta ahjus 20 kuni 25 minutit.
Lase kookidel 5 minutit pannis jahtuda ja tõsta siis restile jahtuma.

Vaniljevõikreem
1 kruus (230 gr) võid
3-4 kruusi sõelutud tuhksuhkrut
1/4 tl soola
1 spl vaniljeekstrakti
kuni 4 spl piima või koort

Alusta või vahustamisest keskmisel kiirusel kuni see on pehme. Lisa kaussi 3 kruusitäit tuhksuhkrut ning alusta aeglasel kiirusel vahustamist. Kui tuhksuhkru laiali lendamise oht on möödas lisa kiirust ning sool ja vanilje ning paar supilusikatäit piima, jätka vahustamist 3 minutit. Mida kauem vahustada seda heledam kreem tuleb. Kui on vaja tugevamat kreemi lisa järelejäänud neljas kruusitäis tuhksuhkrut, kui pehmemat siis järelejäänud piim.

Ja edasi kaunista koogid :)





Kommentaarid

Sirvijate lemmikud