Grillitud ribi
Liha! ja muu:
3-4 kg searibi
3 spl tomatipüreed
2 sibulat, kooritud ja neljaks lõigatud
4 küüslauguküünt, kergelt lömastatud
1 tl musta terapipart
5 nelki
2 tl kuiva harissat (retseptis oli 2 kuivatatud tšillit, kodus oli harissa läks see käiku)
soola ja pipart
Ribi, mis seekord tegin oli suhteliselt paksud tükid, keetsin poolteist tundi kuni liha oli suhteliselt pehme ning oli näha, et kont hakkab eralduma. Vahepeal tuleb vett juurde lisada, kui liiga palju on juba ära aurustunud. Võta pott tulelt ning lase jahtuda.
Vaaba jaoks kurna keeduleem läbi peenema sõela teise kastrulisse ning lase keeda, kuni vedelik on vähenenud kahekolmandiku võrra. Ja siis lisa sinna kõik allpool olevad vajalikud asjad. Sega kõrgel kuumusel kuumutades 6-8 minutit kuni segu hakkab mullitama ja on siirupine.
Vaaba jaoks läheb vaja:
3 spl muscovada suhkrut (GR retseptis oli 4 spl melassi, seda ma ei kasutanud)
2 sibulat, kooritud ja peeneks hakitud
4 spl mett
4 spl Worchestershire kastet
2 spl tomatipüreed
2 spl sinepit
2 spl õunaäädikat
mõned sortsud Tabasco kastet
1 sidruni mahl
Keetsin ribid eelmisel päeval. Võtsin enne grillima hakkamist jahedast aegsasti välja toatemperatuurile. Kui hakkasime grilli ettevalmistama siis valasin vaaba ribidele ja lasin natuke aega seista kuni söed valmis said. Grillisime mõni minut mõlemalt poolt ja siis mmm... :) grillihooaeg avatud!
Kommentaarid
Postita kommentaar