Grillitud ribi

See retsept läheb tärnikesega kirja. Et kindlasti kasutan retsepti jälle.  Nüüd tean ka juba täpsemalt millist ribi turult otsida ning küsida. Retsept on pärit Gordon Ramsay Maailma Köök raamatust.

Liha! ja muu:
3-4 kg searibi



3 spl tomatipüreed
2 sibulat, kooritud ja neljaks lõigatud
4 küüslauguküünt, kergelt lömastatud
1 tl musta terapipart
5 nelki
2 tl kuiva harissat (retseptis oli 2 kuivatatud tšillit, kodus oli harissa läks see käiku)
soola ja pipart

Kõigepealt hauta ribid. Suur pott täida 2 liitri veega, lisa tomatipüree, sibul, küüslauk, terapipar, nelk, harissa. Aja vedelik keema ning lase 15 minutit mulinal keeda. Lõika ribid sobivateks tükkideks, mida oleks hea grillida kui ka mis kenasti tihedalt potti mahuksid. Pane sisse ribid ja lisa veidi soola-pipart. Lisa vajadusel kuuma keedetud vett nii et ribid oleksid kaetud ja aja uuesti keema. Riisu keemise ajal ära vaht. Keskmisel tugevusel keedes hauta 60-90 minutit, oleneb ribitüki paksusest, mis oled potti pannud.

Ribi, mis seekord tegin oli suhteliselt paksud tükid, keetsin poolteist tundi kuni liha oli suhteliselt pehme ning oli näha, et kont hakkab eralduma. Vahepeal tuleb vett juurde lisada, kui liiga palju on juba ära aurustunud. Võta pott tulelt ning lase jahtuda.

Vaaba jaoks kurna keeduleem läbi peenema sõela teise kastrulisse ning lase keeda, kuni vedelik on vähenenud kahekolmandiku võrra. Ja siis lisa sinna kõik allpool olevad vajalikud asjad. Sega kõrgel kuumusel kuumutades 6-8 minutit kuni segu hakkab mullitama ja on siirupine.



Vaaba jaoks läheb vaja:
3 spl muscovada suhkrut (GR retseptis oli 4 spl melassi, seda ma ei kasutanud)
2 sibulat, kooritud ja peeneks hakitud
4 spl mett
4 spl Worchestershire kastet
2 spl tomatipüreed
2 spl sinepit
2 spl õunaäädikat
mõned sortsud Tabasco kastet
1 sidruni mahl

Keetsin ribid eelmisel päeval. Võtsin enne grillima hakkamist jahedast aegsasti välja toatemperatuurile. Kui hakkasime grilli ettevalmistama siis valasin vaaba ribidele ja lasin natuke aega seista kuni söed valmis said. Grillisime mõni minut mõlemalt poolt ja siis mmm... :) grillihooaeg avatud!


Kommentaarid

Sirvijate lemmikud