Tatra risotto

Sõbranna on mitu korda tatra risottot teinud ning mulle on see väga meeldima hakanud. Vaatasin siis natuke külmkapis ringi ning selline mitmekülgne roog sai õhtuks valmis.

300 gr toortatart, Loona talu oma kasutan
1,5 punast paprikat
1 tšillipipar
suurem küüslauguküüs
sibul
oliivõli mõni supilusikatäis
70 gr kookospähklit (puhastatud ja riivitud)
300 gr kanafileed (mul oli keedetud kanarinnak külmkapis)
1 l kanapuljongit
100 gr toorjuustu
estragoni
tüümiani
jahvatatud musta pipart
soola

Pannil kuumutada õli milles kergelt praadida puhastatud ja hakitud sibul, küüslauk ja tšillipipar. Lisada sinna ka puhastatud ja meelepärasteks tükkideks lõigatud paprika ning mõne aja pärast ka riivitud kookospähkel.  Kui paprika on paraja kuumuse kätte saanud lisada tatratang ning segades kuumutada paar minutit. Poole kruusi jagu või umbes kulbitäis lisada puljongit pannile ning segada läbi kuni peaaegu et kogu vedelik on kadunud.  Siis lisada järgmine kulbitäis puljongit. Puljongi lisamise ajal, kui on plaanis kasutada kuivatatud maitsetaimi, siis need ka pannile segusse. Jätkata aegajalt segades puljongi lisamist kuni tatral on selline mõnus al dente pehmus, 10-15 minutit.  Lisada kanatükid,
kana on siis eelnevalt kas keedetud, praetud ning parajateks suupärasteks tükkideks lõigatud. Eriti kreemise tulemuse saamiseks segada nüüd juurde toorjuust. Maitsestada soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga.

Serveerisin marineeritud kurgi viiludega ning kaunistasin värske tüümianiga (otse sügavkülmast võetud :) no ja sinna said need suviseselt päikeseliselt peenramaalt).

Väga mõnus ja hõrk roog. Ning mis seal salata, kui hiljem õhtul koju jõudsin, siis käisin külmkapist veel maitsmas ... punase veiniga sobib ka imehästi, mu lemmiku bordoo veiniga.

Ja kuna mul praegu huvi toidu sisu vastu, siis siin ka toitumisalane teave:
100 gr sisaldab energiat 140 kcal, rasva 6,22 gr,valku 7,69 gr, süsivesikuid 13,4 gr, kiudaineid 2,23 gr

Kommentaarid

  1. Millal sa kana sisse panid? Või serveerisid kõrvale?
    Ma praegu ka teen ;-)

    VastaKustuta
  2. oi, jätsin vist jah kirjutamata. Siis kui enam-vähem valmis hakkas saama, kanaliha enam kuumutamist ei vajanud (lõikasin kanafilee tükkideks ja lisasin risottole).

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Sirvijate lemmikud