reede, 21. oktoober 2005

Jõhvika-apelsinisai

2 kruusi nisujahu
¾ kruusi suhkrut
1 ½ tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
½ tl söögisoodat
1 kruus hakitud jõhvikaid
½ kruusi riivitud apelsinikoort
1 muna
¾ kruusi apesinimahla
2 spl õli

Sega kokku kuivained. Lisa juurde jõhvikad ja apelsini-koor. Teise kaussi pane muna, apelsinimahl ja õli —sega. Vala see segu kuivainete juurde. Sega korralikult. Vala keeksivormi.

Küpseta 50 min 175 C.

1 kruus = 250 ml = 2,5 dl

3 kommentaari:

  1. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
  2. Küsin täpsustuseks:
    1) Kas jõhvikad peaksid olema kuivatatud või värsked?
    2) Kas mõõtühikuna on kasutatud ameerika "cup"-i? Sest see on pisut vähem kui 2,5 dl...

    VastaKustuta
  3. Minu meelest olid need värsked jõhvikad, aga võib ka kuivatatuid kasutada, ma arvan.

    Mõõtühik on tõesti Ameerika "cup". Ma ei ole 10 ml pärast endale palju tüli teinud. Siiani on enamus retsepte välja tulnud. Kuigi jah, öeldakse, et küpsetamisel peab kogustega täpne olema.

    VastaKustuta