neljapäev, 10. märts 2011

Porgandikook mascarponega

Ostsin juubeli puhul oma esimese koogivormi ja proovisin teha Triinu porgandikooki, omalt poolt lisasin õrnalt võdiseva mascarpone kihi. Kuna minu koogivorm on nunnult väike (ei ole tegelikult magusasõber) siis vähendasin koguseid poole võrra. Samuti asendasin pähklid ja rosinad sihvkadega. Põhja valmistamist vaata porgandikoogi alt. Siin minu kogused:

75 gr võid
100 gr pruuni suhkrut
1 muna
85 gr peeneksriivitud porgandeid
riivitud apelsini koort
soola
1 tl jahvatatud kaneeli
100 jahu
1 tl küpsetuspulbrit
peoga sihvkasid.

Kate: 500g mascarpone't
3 muna
1 dl suhkrut

Pealmise kihi küpsetasin juba tahkunud koogipõhjale.
Kloppisin munad suhkruga ja lisasin mascarpone. Valasin eelnevalt valmis tehtud koogile ja küpsetasin 170C juures 40 min. Enne lahtilõikamist lasin koogil jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar