Võrdne keeks



Sellel keeksil on poliitiliselt väga korrektne nimi. Mõte keeksi küpsetada tekkis sest enam ei ole 'kohviku keeksi' saada. Ema arvas küll, et tuli täpselt nagu kohviku keeks. Eks ma andsin oma parima ja maamunad olid ka. Huvitav kas 50 aasta pärast ütleb mulle midagi 'kohviku keeks' 'maamunad' või olen selle kõik ära unustanud. Retsepti sain nagu mitmete heade küpsetiste jaoks Ida Savi retsepti raamatust.

200 gr võid
200 gr suhkrut
4-5 muna (suuremaid või väiksemaid)
200 gr jahu
poole sidruni riivitud koor ja mahl

Ahi 210-220 C peale sooja. Vahustasin või, lisasin edasi vahustades suhkru ning veel edasi vahustades ükshaaval munakollased. Kui oli hea korralik vaht valmis lisada sidrunikoor ja -mahl ning segada juurde sõelutud jahu. Munavalged vahustada tugevaks vahuks ja segada ettevaatlikult taignasse. Tõsta taigen määritud ja puruga üle puistatud keeksivormi. Küpsetada 45-50 minutit ehk kuni puutikk puhtalt välja tuleb.

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud