teisipäev, 8. september 2009

Hummus

Paistab selline moekas määre olevat, see hummus. Mõtlesin siis ka järele proovida. Täitsa põnev on, nüüd leiutan hummuse peale uusi röstsaia katteid - grillitud baklažaan näiteks.

Tegin sellise retsepti järgi:
2 purki konservkikerherneid
1/4 kruusi maitsestamata jogurtit
1/2 kruusi tahinit
1/2 kruusi sidrunimahla
2-3 küüslauguküünt
1/2 tl soola
2 spl vett (kui segu on liiga tihke
3-4 mündilehte
2 spl hakitud peterselli kaunistamiseks
1 tl Cayenne pipart või paprikat kaunistamiseks
1/4 kruusi oliivõli hiljem serveerimisel peale niristamiseks

Kikerherned loputada sõelal jaheda veega ning panna kõik peale serveerimiseks mõeldu kas kannmikserisse või köögikombaini ja töödelda ühtlaseks pastaks. See on suhteliselt suur kogus, panin pool kogusest sügavkülma.

2 kommentaari:

  1. Anonüümne8:35 PM

    Triin, kas tuli hea hummus? Võiks ka proovida. Kust sul tahinit õnnestus saada?
    trv, asjaarmastaja

    VastaKustuta
  2. hummus tuli hea ning leidis endale uusi sõpru/katsetajaid.

    tahinit ostsin Stockmannist. üks sõbranna, aga tegi ise - röstis seesamiseemned ahjus ning purustas saumikseriga. köögikombainiga oleks vist lihtsam. ja natuke õli lisades.

    anna teada kuidas välja tuli!

    VastaKustuta