neljapäev, 1. jaanuar 2015

Piparkoogi-õunakook


Mul kipub enne jõule seda entusiasmi liiga palju olema. Mõtlen, et jõuan ja teen. No ja kui jõulud läbi, siis on ikka piparkoogitainast kapis üle. Ja küpsetada ei viitsi! Vähemalt mitte piparkooke. Eile vaatasingi kriitilise pilguga külmkapi üle, sest toitu ei taha raisku lasta. Ja leiud olid kahtlase näoga sidrun, st plekike siin seal koore peal. Pakk kohupiimapastat kuupäev enne jõule ... Ja piparkoogitainapakk ehk nii 300 grammi oli seda. Ega midagi, ühtteist juurde ja ...

300 gr piparkoogitainast, mul ikka jälle tatrajahutaigen
300 gr kohupiimapastat, vanilje
3 suurt muna
1 spl maisitärklist
3 spl suhkrut
1 sidrunimahl
õunu, vist oli u 6 keskmist koduõuna, ja ikka kenasti plekilised
st need koorisin ja puhastasin ja viilutasin. väga head õunad, vist ühe vähemalt sõin puhastamise käigus ära

Ahi sooja u 200 C pöördõhuga.

Rullisin piparkoogitaina koogivormi jaoks parajaks. Koogivormi määrisin võiga ning sättisin taina kenasti põhjale ja külgedele. Küpsetasin ahjus umbes 5-7 minutit. Sel ajal vahustamisnõusse kohupiim, munad, suhkur, tärklis, sidrunimahl ning mikserdasin ühtlaseks seguks. Ahjust koogivorm välja, sellele õunaviilud ning peale valasin kohupiimasegu. Uuesti ahju küpsema umbes 20-25 minutiks kuni täidis parajalt kalgendunud on. Koogil peaks laskma jahtuda ning valmis see ongi. Ja ei mingit piparkoogitamist!

Mulle väga meeldis see piparkoogitaina ja sidruni-õuna-kohupiima maitsekombinatsioon, mahe ja vürtsikas.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar