laupäev, 24. mai 2014

Karulaugupesto



Hämmastav kui palju elevust karulauk see aasta tekitas. Ja et retsept kindlalt võtta oleks, panen siis selle siia kirja ka.




Korralik punt karulauku,
varred lõikan ära ja kasutan vaid lehti
Peotäis röstitud seemneid või pähkleid
(seedermänni-, kõrvitsa- või päevalilleseemneid, india pähkelid vms), mis parajasti olemas on. Mulle meeldib tudengisegu pähklicombost välja noppida pähklid mis muidu eriti kaubaks ei lähe :)
50 grammi Parmesani juustu, kasutan tihti Valio Fortet. Või siis mõnikord Pecorino Romanot, lambapiimajuustu.
1 dl oliivõli.
Teelusikatäis meresoola
Kõik osalised purustajasse ning lasta seguneda ühtlaseks.

















Paljud küsivad, et mis ma selle pestoga teen :) Mida ikka pestoga tehakse: salatikastmena, pasta kastmena, singiviilu peale või näiteks kitsejuustuga mõnus amps.


2 kommentaari:

  1. Varsti, varsti.... meil juba krookused ja lumikellukesed õisevad:)

    VastaKustuta
  2. lumikellukesed õitsevad jah :) lumeroos on ka õied välja ajanud, aga rohelist ... :)

    VastaKustuta