reede, 20. juuli 2007

Panna Cotta

sai midagi uut katsetatud, juba ammu, aga lõpuks saab siis ka jäädvustatud =)

5 dl 3.5% piima
1 spl vaniljesuhkrut
0,5 dl suhkrut
2 dl 35% rõõska koort
1 spl suhkrut
7 želatiinilehte

aseta želatiinilehed külma vette paisuma. kuumuta piim ja suhkur keemiseni. jahuta pisut. pigista pehmetest lehtedest välja liigne vesi ja lisa želatiin segades kuuma piima hulka. jahuta ja hoia kerge tarretumiseni külmas.

vahusta koor vähese suhkruga ja vispelda tarretuva piima hulka. vala vormidesse ja aseta külmikusse.

kui soovid magustoitu serveerimisel välja kummutada, siis määri vormi võiga enne segu vormi valamist. enne vormist kummutamist aseta vorm hetkeks kuuma vette.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar