teisipäev, 27. juuli 2010

Okroška


Kuuma ilmaga on hea kuuma teed juua, aga ka külma suppi süüa.

Marineeritud kurki
Sinki
Keedetud peeti
Keefir
Värsket maitserohelist
Värske kartul
Muna
Jahvatatud sool ja pipar

Selle supiga on jälle nii, et kes kuidas teeb. Kokaraamatu järgi peaks porrulaugu ja sibula hakkima ning soolaga seisma lasta ning kindlasti suppi lisama. Mina jälle värsket sibulat ega lauku ei söö...
Niisiis hakkisin kurgi, singi, peedi kuubikuteks (pigem väiksed tükid kui suured) ning segasin keefiriga, lisaks hakitud maitseroheline. Maitserohelistest meeldib mulle siin supis lihtne petersell, till. Maitsestada soola ja pipraga ning lasta jahedas mõni tund seista. Enne serveerimist uuesti läbi segada ja maitsestada.

Mulle meeldib supi kõrvale pakkuda keedetud värsket kartulit ja supi portsule peale veerand värskest keedumunast.

1 kommentaar:

  1. oi kui hea paistab, tahaks kohe külla tulla ;-) või noh, kui ilmad soojaks lähevad, siis proovin ka teha...

    VastaKustuta