Punasesõstraželee


Punasesõstraželee retsepti leidsin mitu aastat tagasi Conrani kokaraamatust. Esimesel korral valmistasin mahla marju keetes ja marlikotis nõrutades, aga nüüd kasutan mahla tegemiseks aurutit.

Õhtu valguses punase sõstra kobarad on kaunid ja annavad märku suve lõppemisest. Želee on nii magus kui ka hapu, intensiivse maitsega.

Kasutan punasesõstraželeed Sachertorti tehes, nii kihtide vahele kui ka enne šokolaadiga katmist. Nüüd olen kuulnud, et paljudele meenub lapsepõlveaeg, kui seda tarretist saia peal söödi. Conrani kokaraamatus soovitatakse punasesõstraželeed ulukitoitude kõrvale ning praekastmete maitsestamiseks. Mulle on meeldinud želee jõululaual tumeda kalkuniliha kõrvale.

Valmista mahlaaurutis punastest sõstardest mahl
Mõõda mahl ning arvesta poole liitri mahla kohta pool kilo suhkrut
Võib suhkru enne mahlale lisamist ahjus soojendada

Lisa soojale mahlale soe suhkur ning lase keema tõusta. Koori vaht, keeda üks minut ja tõsta kuum siirup ettevalmistatud purkidesse (pestud ja kuumas ahjus steriliseeritud klaaspurgid, puhtad kaaned) ning sule kaanega.

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud