laupäev, 1. november 2008

Veiseliha ahjupotis

sünnipäevaks kingiti kaks savipotti. nüüd siis lõpuks sai need kasutusse võetud. tulemus oli nii eile kui ka täna väga hea.

veiseliha tükk
küüslauk
sibul
basiilik
till
sool
punasesõstra tarretis
oliivõli

ostsin Rimist lihtsa veiseliha supitüki (800 gr vist oli). sibul ja küüslauk puhastada ja viilutada. sibulaviilud ladusin savipoti põhja. uhmris hõõrusin kokku basiiliku (10-15 lehte), tilli (kuivatatud 1,5 tl), meresoola (0,5-1 tl) ja bbq maitseaine (vist nii 1,5-2 tl) ja küüslaugu; lisasin oliivõli (1-2 spl) ja punase sõstra tarretise (2 spl) ning määrisin saadud seguga lihatüki kokku. liha potti sibulaviilude peale ning keedetud sooja vett umbes 2/3 lihani. ahi 170 C, 1 1/2 tundi ahjus.

suuremasse savipotti ladusin kaalikakangid, sekka sibulat ja küüslauku, peale porgandirattad, soola ka ja vett parasjagu, et toit kuivale ei jääks ning ahju ka see pott.

oleks ahjus veel ruumi olnud oleks ahjukartuleid teinud, aga see jäi vaid mõtteks =) hoopis keetsin kartuleid.

hea toit oli. eriti pärast 10 päevast riisi dieeti Taimaal. ja hea on ka tuttavaid maitseid lõhnu tunda.

2 kommentaari:

  1. 11 ja pool tundi ahjus?

    VastaKustuta
  2. ee, pigem võiks lugeda 1 1/2 = poolteist tundi

    VastaKustuta