Õunakrõbedik

Nädalavahetus oli ideaalne aeg õunte korjamiseks. Ja üks õunakrõbedik jõudis ka ahju. Krõbedik on kiire valmistada ning sellega ei ole palju mässamist. Seekordne magustoit sai natuke luksuslikum kui muidu, ikkagi saagi korjamine ju.




Õunakrõbedik
2-3 liitrit õunu, puhasta ja lõika sektoriteks
0,5 klaasi kaerajahu (klaas 250ml)
0,5 klaasi nisujahu
0,7 klaasi kaerahelbeid
175 grammi toasooja võid ja 25 grammi vormi määrimiseks
0,75 klaasi pruuni suhkrut
0,25 tl soola
paar peotäit mandleid, haki
50-70 grammi šokolaadi, haki

Ahi sooja 200° C peale.
Määri suur ja sügav koogivorm korralikult võiga.
Kaussi mõõda kuivained - jahud, helbed, suhkur, sool ning kaalu juurde või. Näpi puru taoliseks massiks. Sega juurde hakitud mandlid (või kasuta pekaan- või metsapähkleid), šokolaad.
Vala ettevalmistatud õunad määritud vormi ja neile omakorda purukate. Jaota puru enam vähem ühtlaselt ning tõsta vorm 35-45 minutiks ahju.

Krõbedik on valmis, kui õunad on pehmed ja kate mõnusalt pruun.
Serveeri soojalt ning juurde paku vaniljejäätist! (Allpool fotol krõbedik alles valmib. Valmis magustoidust fotot ei jõudnudki teha.)






Kommentaarid

Sirvijate lemmikud