teisipäev, 8. detsember 2015

Lagritsamaitseline piparkoogitainas ja kuldne glasuur

Retsepti põhjana kasutasin Triini ema piparkoogitaigna retsepti, väikeste lisandustega. Valmistasin roosuhkrust siirupi ja lisasin sellele soolase lagritsasiirupi. Sulatasin kuumas siirupis või ja lisasin maitseained (kaneel, muskaat, kardemon, ingver, nelk, sool, pipar, kuivatatud apelsiinikoor ja lagritsapulber) Lasin segul jahtuda ja lisasin hapukoore, munakollased, jahu ja sooda. Sõtkusin taigna palliks ja panin ööks külmikusse. Muidugi võiks see seal ka kauem olla.
Siirup: 4 dl rafineerimata roosuhkrut
2 dl keevat vett
150g soolast lagritsasiirupit (Salty Liquorice Syrup)

250 g võid
1 tl peeneks jahvatatud kaneeli
1 tl muskaatpähklit
1 tl kardemoni
1 tl ingverit
1 tl pipart
0,5 tl soola
1 tl nelki
1 tl kuivatatud apelsinikoort
4 tl ingveripulbrit (Fine Liquorice Pouder)

7 sl hapukoor
3 munakollast
500 g jahu
0,5 tl söögisoodat

Järgmisel päeval puistasin jahu lauale ja sooritasin hommikuvõimlemise taignarulli veeretades. Väikesed kiisu- ja pardikujulised koogid said kuldseks, kui hoidsin neid 180 C juures 15 min. ahjus.
glasuur: 1 munavalge
250 g tuhksuhkrut
2 tl lagritsapulbrit
paar tilka äädikat

Sega munavalge, tuhksuhkur, lagritsapulber ja äädikas ühtlaseks massiks. Pane segu tugevasse kilekotti, lõika kotti tilluke ava ja kaunista piparkoogid loominguliselt.
Mina raputasin peale veel granuleeritud toorlagritsat, et rohkem võimendada nende piparkookide eripära.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar