Kana kõrvitsaga

Kuna teised väga vanaema kasvatatud 13 kg rohelist kõrvitsat endale ei soovinud siis sain mina selle au endale ta lahti raiuda ja toiduks valmistada. Supina ja ahjus küüslauguga küpsenuna on ta mulle juba meeldima hakanud. Lapsepõlvemälestus äädikamarinaadis kuubikutest hakkab meelest minema. Nüüd uus lemmik rammusa koorega ahjus valmistatult.
4 kanakintsu
800 g kõrvitsat, kuubikuteks lõigatuna
2 sibulat
2 küüslauguküünt
2 tšillit
soola
pipart
500 ml kanapuljongit
200 ml vahukoort

Puhasta ja tükelda kõrvits. Endale väikesteks kuubikuteks aga ülejäänud kõrvitsast suured puhastatud viilud - need saab siis ära kiletada ja naabrinaisele, emale, sõbrannale viia. Ja üleandes siis viidata ka meie postitusele:) Tihti ongi see ilusa kõrvitsa lahtilõikamine kuidagi ületamatu töö. Kui kaunis kõrvits alles veebruaris kapiotsast alla võtta ja avastada, et keegi on teda ühest otsast juba närinud või hoopis hallitab siis on kurb küll.
Esmalt prae kana pannil kuldseks ja maitsesta soola ja pipraga. Sibul, küüslauk ja tšilli kuumutada teisel pannil pehmeks. Tõsta kana ja praetud juurviljad kokku suurde haudepotti ja lisa kõrvitsatükid. Valada üle puljongi ja koorega ning tõsta 20 min ahju. Kui kõrvits pehme on ahjuroog valmis. Kõrvale tegin pruuni riisi ja jõin Itaalia, Crevoglio Piemonte Chardonnay'd.

Kommentaarid

  1. Siin, Kosovos, söövad inimesed ainult rohelisi kõrvitsaid, need on seest oranžid. Väljast oranžid kõrvitsad söödetakse loomadele, ei pidavat piisavalt magusad olema. Mulle kõlbavad mõlemad aga rohelised on kindlasti magusamad ja maitse on üldse väga hea, meenutab natuke pähklit.

    VastaKustuta
  2. Daily, vaata et sa siis mõned kõrvitsaseemned ära kuivatad ja postiga siiapoole saadad:) Minu roheline kõrvits oli seest pigem valge aga maitses küll hästi.

    VastaKustuta
  3. Mõtlesin ise ka, et peaks seemneid tooma aga ma kardan, et neid kõrvitsaid peab Eestis vist kasvuhoones kasvatama, võimalik, et need on külmatundlikud. Kosovos on suvi ju peaaegu alati kuum ja üks aasta, kui ei olnud nii kuum ja palju sadas, siis läksid kõrvitsad hukka. Igastahes sa inspireerid mindki midagi põnevat proovima ;-) hakkan vist varsti kõrvitsat lõikuma!

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Sirvijate lemmikud