kolmapäev, 11. september 2013

Kõrvitsapasta

Oi-oi kui kollane ja mahlane see toit tuli. Tavaliselt üritatakse kõrvitsat pastasse pigem ära peita, singi ja teiste juurviljade vahele pista, koorega ära lämmatada aga mina keerasin asja ikka üle vindi. Kõrvitsat samapalju kui spagette. Aga mulle see pisike, hästi kõva sisuga kõrvits oleks ka ilma lisanditeta, lihtsalt ahjus või praetult sobinud süüa. Kahjuks on kõrvitsalisi nii palju eri sorte, et pole jõudnud veel välja timmida, milline kõrvits annab parima supi, milline ahjuroa? Mõni sort on jahusem, teine intensiivsema värvi ja maitsega, nii et avastamis- ja katsetamisruumi on veel. Peale muskaat- ja suureviljalise kõrvitsa on ju veel ka patissonid, kabatšokid ja tsukiinid. Aga küll jõuab.

200 g spagette
200 g kõrvitsat (riivitult)
1 tšillikaun
2 küüslaugu küünt
kimp basiilikut
1 dl koort
soola, pipart

Riivi kõrvits ja prae pannil pehmemaks. Lisa peeneks hakitud tšillikaun. Samal ajal keeda spagetid soolases vees vastavalt pakil olevale juhisele. Kui spagetid on piisavalt pehmed, lisa nad pannile ja vala üle koorega. Peale paari minutit haudumist pressi paar küünt küüslauku ja puista üle hakitud basiilikuga. Maitsesta soola ja pipraga ja kanna lauda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar