reede, 29. veebruar 2008

Odrajahu-kohupiimakarask

Olin just karaski ahjust välja võtnud, kui kuulsin televiisorist kedagi väitmas, et Eesti kodudes ei valmista enam karaskit. Nojah, aga siin see retsept siis ka on. Ikka teejuhiks Ida Savi, "Saias, Pirukad ja Koogid"

125 gr kohupiimapastat
1 klaas piima
1 muna
1 tl soola
1 spl suhkrut
2 spl sulatatud võid
1 klaas odrajahu
1/2 klaasi nisujahu (ise tegin nii et 1/4 valget nisujahu & 1/4 täisteranisujahu)
1/2 tl söögisoodat

Kohupiim segada muna, piima, soola ja suhkruga, lisa või ja soodaga segatud jahu. Taigen vala rasvaga määritud vormi. Küpseta 220 C juures nii 30 minutit.

Mulle meeldib süüa karaskit meega ning juua juurde külma piima =)

Variant on tainale lisada juurde suitsuliha kuubikuid (kaelakarbonaadi, läbikasvanud suitsuliha jms), tulemus on toitev ja hea. Ühele portsule 100-125 gr liha.

1 kommentaar:

  1. Sain Eestist paki odrajahu ja tegin kohe seda karaskit. Küll tuli hea ;-)

    VastaKustuta