Praetud tursafilee

Valge kala on õrn ja valmib väga kiiresti. Õli pannile, filee raputada üle soola ja endale meelepäraste maitseainetega, n: sool, sidrunipipar, till, kuid (seekord sain proovida Mill & Mortar'i Flaming Dust) maitseainete segu. Kala kergelt kuldseks lasta. Filee ümberkeeramisel tuleb olla ettevaatlik, et õrn liha laiali ei pudeneks, maitseomadusi selline äpardus muidugi ei muuda.
Tursafilee (Stockmanni kalaletist)
BBQ mix, Flaming Dust
sool
roheline sibul

Kevadel värske kartuli ja sibulaga lausa võrratu. See "põlev tolm" oli muidugi maitseelamus omaette, sobib ta nii lihale kui kalale. Sisaldab fenkolit, tähtaniisi, lagritsajuurt, ingverit ja oreganot. Tuliseks on aetud ta terava paprika ja tšilliga. Kindlasti proovin kuidas ta liha marineerimiseks sobib, sest netist leidsin ka pikema taanikeelse jutu selle kohta kuidas see spice mix rootslaste poolt taani BBQ võistluse jaoks kokku segati ja  parima BBQ Spice kategoorias esikoha võitis.

Mill & Mortar'il on muidugi suurem tootevalik ja Solarise keskuses Manuela Maitsete Maagia poes ka saadaval, kuid esimeseks katsetuseks valisin midagi eestlasele võibolla võõra ja harjumatu maitsega segu.

Kommentaarid

Postita kommentaar

Sirvijate lemmikud