Tatrapannkook

Kalamajas Tetermanni majas on igakuistel pannkoogihommikutel populaarseks saanud tatrajahupannkoogid. Tekitan neil hommikutel ikka segadust, kui inimesed tellivad pannkooki ning mõnikord küsin, "Kas tavalisi?" Pakume pannkooki ja tatrapannkooki ning parem olla kindel, mida soovitakse. Enamasti ikka tahetakse tavalisi, sest arvestavale osale maailmast on pannkook pannkook ning mida tavalisemat siin olla saab. Vastuse asemel peegeldub hetkeks pannkoogihimulise isiku näos kerge segadus ja just see arusaam. Nii et kui satute pannkoogihommikule ja ma kogemata küsin, "Kas tavalisi?" Siis teate, et tavalised on nisujahuga ja ebatavalised on tatrajahuga. Needsamad, mida ma siin nüüd lahti seletama hakkan, tatrajahupannkook.

Pean vabandama kõigi nende inimeste ees, kes on küsinud kuidas tatrapannkooke teeme ja lubasin juba mitu kuud tagasi retsepti postitada. Jõudsin lõpuks nii kaugele. Pannkoogihommikutel teeme taigna peaagu vaba käega juba. Nüüd siis võtsin ennast kätte ja proovisin kodus järgi ning katsusin koguseid paika sättida.

2 suurt kanamuna
1 kruus ehk 250 ml piima
1/4 tl soola
100 grammi toortatrajahu
õli praadimiseks

Mida keerulist siin olla saab: vispliga segades löö munad ja piim kausis lahti, lisada sool ning toortatrajahu, segada ühtlaseks. Ma kasutan Loona talu tatrajahu, teiste jahudega ei ole proovinud. Lase tainal toatemperatuuril paarkümmend minutit seista. Prantsuse galettide tainas tehakse valmis eelmisel ööl ja lastakse jahedas seista ning küpsetatakse imeliselt õhukesi pannkooke. Praegused pannkoogid nii õhukesed ei ole, aga mõnusalt kerge krõbeda servaga ülepannikoogid jäid küll. Kasutasin küpsetamiseks praepanni mitte pannkoogirauda.

Kuumuta pann, lisa sinna õli ning tõsta pannile kulbitäis tainast ning keeruta panni, et tainas ühtlaselt ning õhukeselt panni kataks. Keera kuumus keskmise tugevuse peale ja küpseta kook mõlemalt poolt pruuniks. Korda kuni tainas otsa saab ja naudi meelepärase kattega.

Sellest kogusest tuli viis suurt ülepannikooki. Nagu näha serveerimisalusele jõudis vaid neli ... see esimene pannkook on ju vaja kohe ära proovida. Kõikse paremad on pannkoogid ikka otse pannilt. Need neli kadusid ka, mee ja jõhvikate või mee ja banaaniga :D rohelist teed kõrvale. Imeline laupäev pärast pikka trenni ja enne koristama hakkamist.

Kui juhtub pannkooke järgi jääma, siis neid saab edukalt kasutada ka täidetud pannkookide valmistamiseks. Miks mitte natuke rooma salati ribasid, külma küpsetatud kalatükke, avokaadot, või külma kana, ürte, kreeka jogurti kastet ka natuke, keerata rulli ... mmm ;)

Kommentaarid

  1. Ma teen tatrapannkooke ka igal laupäeval ja lapsed peavadki neid tavalisteks, kui nisujahuga saab, siis on eriline ;-)

    VastaKustuta
  2. Väga hea, nii need suured muutused aset leiavad. Ikka rohujuure tasandil :)

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Sirvijate lemmikud