Kaerahelbepuder munaga

Mõttes olen hakanud seda kaerahelbeputru jõusöögiks kutsuma. Mulle meeldib hommikul putru süüa ja samas tahaksin ka natuke valku sinna juurde saada. Piimaga puder on ka variant, aga saadav valgukogus ei ole piisav ja siis on enne 12t päeval juba nälg kallal. Võib ka tüki võid panna. Aga muna tundus kõige parem. Ning tõesti, kui ma selle hommikusöögi kella 7 ajal söön, siis kell 12 saan rahulikult lõunasöögi peale mõtlema hakata.


Ma ei mäleta, et lapsena oleksin olnud kaerahelbepudru austaja. Pigem tulevad meelde hommikusöögid lasteaias kus pidime vähemalt pool taldrikust putru ära sööma. Sättisime siis oskuslikult putru ühe taldrikupoole peale kuhja ... Nüüd olen täiesti kaerahelbepudru sõltuvuses. Eriti kui tean, et päeval mõni suurem pingutus ees - mõni rattasõit, matk, retk vms, siis tundub korralik kaerahelbepuder eriti oluline.

Ühesõnaga, kaerahelbed ja muna hommikusöögis on ju parim kombinatsioon? See, mida sinna juurde veel panna - seemneid, võid, oliivõli, mett, marju on juba igaühe enda maitse asi.

Kaerahelbepuder munaga ühele

375 ml vett
55 grammi jämedaid kaerahelbeid, kasutan Loona talu veski kaerahelbeid
maitseks soola, kes lisab soola
1 muna, M suurus on täitsa paras
1 spl mett
2 spl pohli näiteks veehoidises, ema just jõuludeks mulle andis. Või siis muid meelepäraseid marju, moosi jms


Õde saatis maalt Peipsi äärsest talust oma rõõmsate ja vabade kanade mune, nii ilusad värvilised. Ei raatsinud neid kuidagi katki lüüa. Praegugi on munakoored kapi peal, pesin puhtaks ja kuivatasin ära. Nii ilusad rohelised ja beežid koored. Ema andis enda tehtud pohli veehoidises. Mesi on ka vanemate kingitud, sealt samast Peipsi järve kandist. Kaerahelbed Lõuna-Eestist taluveskist tellitud. Ilmselgelt võtan ma hommikusööki väga tõsiselt ja mõnikord õhtul magama minnes juba ootan hommikust putru :)

Tõsta muna külmkapist köögilauale. Väikses potis lase veel keema minna, lisa sool ning kaerahelbed ning keeda 12 minutit tasasel tulel aegajalt segades. Võta pott tulelt ning löö pudru peale muna. Puulusikaga sega muna kiiresti kuuma pudru sisse ning võib isegi natuke kloppida. Kui muna pudrus sees, siis keeta enam ei soovita. Kata pudrupott kaanega ning aseta tagasi kuumale rauale mõneks minutiks veel hauduma, kuumust ära enam alla pane. Valmis puder on kreemjas, õhuline ning väga maitsev. Tõsta puder kaussi, lisa lusikatäis mett ning pohlad. Ja uus head energiat ning vajalikke aineid täis päev võib alata!

Kommentaarid

  1. Sain ka ükskord Triini juures seda jõusööta:) Pean mainima, et muna maitset ei olnud üldse tunda, pudru oli siidine ja kreemine.

    VastaKustuta

  2. Hei, on tõesti maitsev puder, tõin selleks kanadelt värskeid mune ja otsisin pohla vesihoidise ka keldrist välja... Sellest on nüüd kujunemas üks minu hommikulemmikuid :)

    VastaKustuta
  3. see on mul üks pikaajaline unistus, et kui mul üks päev oma maja on, siis võtan kanad :) ... sinu kanamunadega on puder palju parem kui poeletilt saadud kraamiga ...

    VastaKustuta
  4. 👍🍳🌾🍒🍲

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Sirvijate lemmikud