Grillitud kala selgroog

Ühe suurema ürituse jaoks kala ostmisel fileeris kalakasvataja need parajateks grillportsioniteks, pani pead, uimed ja sabad supi tarbeks ühte kotti, kuid selgrood sorteeris kui erilised delikatessid eraldi kaussi. Lõikas kääridega parajateks juppideks ja soovitas pista punasesõstra marinaadi. Pidavat grillides ülihääd välja tulema. Kalaks oli seekord forell aga kindlasti sobib see marinaad ja idee ka valge kalaga.
200g puruks tambitud punaseid sõstraid
4 kala juppideks lõigatud selgroog
1 hakitud tšilli
soola, pipart
3 laimi, sektoriteks lõigatuna
Purustasin kahvliga sõstrad, eemaldasin tšillikaunast seemned ja lõikasin seibideks, lisasin selgrootükid marinaadi, keerutasin peale soola ja pipart ning hoidsin üle öö külmikus.
Grillmeister Dr Valk küpsetas kalatükid kuldseks ja serveeris koos laimiga. Sõid nii väikesed kui suured, kiitsid, lutsisid näppe ja soovisid juurde. Täiskasvanud forellil on tugevad luud ja ei tule selgroo küljest kergelt lahti. Ohtu, et väikesed lapsed luud kurku tõmbavad ei tundunud olevat.
Puhtaks söödud rootsud olid ka väga fotogeenilised. Uhaa jaoks kõrvale pandud sabad ja uimed panin hetkel sügavkülma jahedamaid päevi ootama.

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud