Maasika-biskviittort

Kuna ma olen sinna gluteenivaba maailma poole kaldu, siis iga-aastane traditsiooniline maasikatordi tegemiseks käisin naabritelt jahu laenamas.  Maal (mida üks pealinna inimene küll sellega mõtleb... ) olles avastan ikka ja jälle, et linnainimeste seas popid mahekaubad on saadaval vaid linnas. No ja maal saabki sellist kaupa ikka oma inimeste käest - õe käest õnnelike kanade munad, sõbranna käest mahe tatrajahu, aiast maasikad jne.




Aga siis biskviit. Tegin kaks biskviiti, et siis kokku läks vaja 10 muna, 10 spl suhkrut jne.

1 biskviidi jaoks:
5 suurt muna
5 spl suhkrut
5 spl tatrajahu (mahe, mitte Veski Mati, see oleks ühe biskviidi jaoks liiga karm)
2 spl maisitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
võid vormi määrimiseks
ja ka natuke ekstra tatrajahu vormi jaoks

Ahi kuskil 200C peale sooja. Lahtikäiv u 26cm läbimõõduga koogivorm määrida võiga ning raputada üle tatrajahuga.

Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, siin läheb kannatlikkust vaja.  Kui maal olles käsimikseri üle mõttes kurtma kipun, siis mõtlen vanaema peale, kes meile iga kord munakooki tegi. Ta tegi tavaliselt munasegu natuke rohkem, et me lapsed, seda teetassi pealt limpsida saaksime.  Olid ajad :) ei mingit haiguse kartust. Ja oli hea!

Vahustatud heledale tugevale vahule sõelu peale eelnevalt kokku segatud kuivained ja rahulike alt üles segamisliigutustega sega jahu munavahu hulka. Tainast ei tohi raputada ja tegevus peab olema rahulik, ei mingit rapsimist. Vala muna-jahuvaht ettevalmistatud vormi ning pane vorm ahju u 25-30 minutiks küpsema. Kontrolli kas on vaja katta fooliumiga, et pind kõrbema ei kipuks, aga seda mitte küpsemise esimese 10 minuti jooksul.

Valmis biskviidil lase kas ahjus jahtuda, kui saad seda lubada või siis laua peal ning 15-20 minuti pärast keera kummuli, eemalda vorm ning lase täiesti jahtuda.

Kreem:
400 grammi kohupiima
200 grammi hapukoort
suhkrut, maitse järgi, eelistan pigem mitte väga magusat sest biskviit ise on magus ja ka moos mida koogikihtide vahele määrisin
2 tl vaniljesuhkrut

Sega kõik kreemi ained kokku.

Lõika biskviit pooleks, immuta mahla või piimaga ning määri peale meelepärane kate. Seekord läks käiku mustikamoos ning selle peale siis kohupiimakreem. Ja uuesti biskviidiikiht ning moos ja kohupiimakreem kuni viimane biskviidikiht peale ning määri terve tort kohupiimakreemiga üle. Kata kook toidukile vms ning pane jahedasse, eelistatavalt üle öö.

Järgmisel päeval vahusta vahukoor 400 ml ning kata tort ja kaunista maasikatega.

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud