Nukutort

Seda retsepti on keeruline postitada. Mõte on pigem selles, et kuidas selline tort kokku panna.  Nii et päris detailset retsepti siit ei leia.  Tegemise juures on hea ümiseda laulukest "kollased juuksed, rohekas kleidike..." Kleit tuli küll kollane, aga nojah.  Suur vaev oli kaubandusest leida nukk, mis laulule vastaks. Barbilaadset nukku sellise tordi sisse ei tahtnud pista.  Ja nii hea meel oli, et nukk lapsele meeldis :)
No ja nagu piltidelt näha sai korraga tehtud kaks torti. Sisu poolest see vahe, et üks oli vaarikatoormoosi ja teine maasikatoormoosiga :) Ja kaks sellepärast, et sõprade kaksikud tüdrukud pidasid nelja aasta sünnipäeva!

2 ümmargust biskviiti (Hagar 340gr)
2 väikest ümmargust biskviiti
maasikatoormoos

Kreem:
800 gr 3% kohupiimapastat
400 ml vahukoort
1 spl vaniljesuhkrut
3-5 spl tuhksuhkrut
želatiin vastavalt siis pakendil olevale juhisele

750 gr kollast suhkrumassi
250 gr rohelist suhkrumassi
tsellulooskummi pulber (liimi valmistamiseks, nt müüb seda Suhkrukunst. Seal ka täpne juhend kuidas liim teha)

1 ilus nukk
toidukile

Päev enne tordi serveerimist tegin valmis nö tordialuse.  Valmistasin želatiini vastavalt juhisele, lisasin mõne supilusikatäie jagu kohupiima ning segasin ühtlaseks.  Siis želatiini ja kohupiimamass ülejäänud kohupiimale juurde.  Siis segada kergete liigutustega juurde vahustatud koor. Vaniljesuhkrut maitseks ning tuhksuhkrut ka natuke. Kreem ei peaks magus olema.  Biskviidid on juba ise väga magusad. Kreem jahedasse.

Biskviidid pakendist välja. Nuku mässisin kilesse jalgadest kuni kaelani ning mõõtsin nukuga kui suure augu peaksin tordi sisse tegema. Biskviidid tasandasin lõigates ülemise kihi ühtlaseks sakilise noaga. Papist lõikasin paraja ketta mille järgi lõikasin biskviitidesse keskele ühesuurused augud. Ühe suure biskviidi poolitasin ning väikestest kasutasin poolteist biskviiti.

Tordialusele poolitamata biskviidiketas ning selle immutasin ohtra maasikamoosiga. Hea on esimese biskviidi äärte alla panna küpsetuspaberi ribad, mida saab enne 'seeliku' peale panemist hõlpsalt eemaldada ning alus jääb puhtaks.  Tordipõhja immutamine on natuke kannatust nõudev tegevus. Tahtsin, et alumine biskviit jääb nö jämedam ning siis ehk ka tugevamalt torti koos hoidma.  Aga samas ei taha, et süües jälle alumine osa kuiv jääb.  Määrisin peale veel kreemi ning siis tõstsin peale pool järgmisest biskviidist. Jälle sama, moosiga määrimine ja peale kohupiimakreem ning siis järgmine poole ja väike biskviit jne. Silusin küljed ühtlaseks ja tõstsin jahedasse järgmist päeva ootama.

Järgmisel päeval. Võtsin kollasest suhkrumassist natuke kõrvale ja ülejäänu rullisin ümmarguseks kettaks.  Küpsetuspaberi peal, tuhksuhkur abiks.  Suhkrumass on palju sitkem kui martsipan ning seda on ka lihtsam tordi peale tõsta.  Siis rullisin rohelisest suhkrumassist pika ristküliku, tegin nuku järgi mõõtes sellesse kaks käeauku ning panin nukule selga rohelise 'särgi'.  Rohelisest ja kollasest massist tegin veel terve hulga lilli. Kui nukk valmis tegin kaks sirget lõiget augu kohal olevasse suhkrumassi, et saaks nuku sealt läbi panna. Ja edasine on siis juba 'moestuudio' tegevus.  Kuidas nukk ja kleit kaunistada.



Kommentaarid

  1. Anonüümne1:44 AM

    Lapsed mäletavad neid torte ka 8 aastat hiljem =)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tore! Siis ei olnudki korraks suhkur ja jahu, vaid jäi mälestus :) Lapsed vist juba täitsa suured tüdrukud :)

      Kustuta

Postita kommentaar

Sirvijate lemmikud