Punase kapsa salat


Pidulik punase kapsa salat, mis sobib pea iga roaga.

Üks punase kapsapea - 700 gr või nii
[mina ei kasuta, aga - 2 punast sibulat, hakitud ja 50 gr kreeka pähkleid, hakitud]
2 õuna, kooritud ja hakitud kuubikuteks
2 apelsini
5 spl veiniäädikat
3 spl punase sõstra želeed
2 spl mett
2 spl oliivõli

Lõika kapsas sektoriteks, eemalda juurikas ja lõika kapsas peenteks ribadeks ja pane suurde kaussi.  Pese apelsinid hoolikalt ning riivi koor kapsa peale.  Sakilise noaga lõika ära apelsinide otsad ning toetades lõikelauale eemalda koor. Lõike apelsinisegmendid välja hoides apelsini salati kohal, et kogu mahl ikka salatisse jõuaks.  Lisa hakitud õun.

Kausis sega vispliga kokku äädikas, želee, mesi ja oliivõli. Vala salatile ning sega läbi.  Jahedas hoida kuni 3-4 päeva.

Retsept Good Food 2012 detsembrikuu ajakirjast.

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud