Kala tajine, köögiviljadega




Seda tajine valmistasin ma Maroko kokakoolitusel ja meie kasutasime kalaks merikokre. Sama hästi võib kasutada ka teisi suuremaid kalu.

merikogre fileed
1 suur porgand



1 kartul
2 tomatit
1 roheline paprika
kimp peterselli ja koriandrit
½ soolases vees säilitatud sidrunit koos koorega (kasuta värsket sidrunit ja soola)
1 küüslauguküüs
näpuotsatäis safranit
2 tl jahvatatud paprikat
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
näpuotsatäis cayenne pipart
1 tl jahvatatud koriandrit
1 tl jahvatatud ingverit
1 tl jahvatatud kurkumi
soola
loorberileht
2 sl oliiviõli
10 rohelist oliivi

Haki peeneks küüslauguküüs, kimp peterselli ja koriander, lisa tükeldatud (soolas säilitatud) sidrun koos hakitud koorega. Sega kõik komponendid, lisa oliviõli ja kõik vürtsid: vürtsköömned, koriander, paprika, ingver, kurkum, safran, cayenne pipar, sool ja loorberileht (Marokos on kõik vürtsid jahvatatud kujul) maitsesta merikogre filee ja lase marineeruda umbes 10 minutit.

Koori tomatid, kartul ja porgand. Lõika jämedateks viiludeks ja paprika väikesteks viiludeks. Võta kala kausist ja veereta tomati viile samas marinaadis.

Lao porgandid tajine põhja, viilutatud kartul porgandi peale ja seejärel marineeritud kala (see peaks jääma köögiviljade peale nii, et ei puutuks kokku poti põhjaga). Kõige peale laota viilutatud tomat, paprika ja oliivid. Aseta tajine madala kuumusega pliidile ja küpseta umbes tund. Kui toit hakkab kõrbema on kuumust palju või ei anna köögiviljad piisavalt vedelikku välja. Võib lisada ka törtsu vett poti põhjale, kui tarvis.

Serveeri värske saiaga.

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud