Hinkaalid


Pelmeene olen juba mitu korda teinud ja on väga hääd välja tulnud. Neid teha on aga meeletu töö ja vaev. Kuid laisk inimene tahab ka head sööki, nii tekkiski idee teha suuremaid hinkaale. Erinevalt pelmeenidest praadisin enne sibula pehmeks ja lisasin ka veidi puljongit lihale. Nii jäi täidis sidusam. Hinkaalidel tuleb tainas ülevalt kokku voltida,nii ei tule ühestki ümbrisest täidis keemisel välja (mis mul pelmeenidega ikka vahest juhtus). 10 suure hinkaali jaoks läheb vaja:

Tainas: 250g jahu
1 dl vett
1tl soola

Täidis: 200g hakkliha
1 sibul
tilli
peterselli
soola
pipart
0,25 dl puljongit

Sega jahu soolaga ja tee keskele süvend - sinna hakka kallama vett ja sega tainas. Valmis tainas pane täidise tegemise ajaks külmikuse. Tükelda sibul ja prae madalal kuumusel pehmeks, lisa till ja petersell ning sega toore hakklihaga. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa puljong.
Külmikust võetud tainas jaga jahusel laual kümneks palliks - millest igaühest rulli 10cm läbimõõduga ring. Taignast ringi keskele aseta täidis ja voldi ääred ülevalt kokku. Valmis hinkaalid pane 10 min. keevasse vette või puljongisse. Serveeri murulaugu ja hapukoorega.

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud