Charlotte Russe ehk Vene Šarlott




Muutsin natuke retsepti, kes tahab teeb biskviitküpsistega, mina tegin ikka rullbiskviidiga. 

Rullbiskviit 
4 muna 
1,5 dl peensuhkrut 
5 spl kartulijahu 
1 dl nisujahu 
1 tl küpsetuspulbrit 
Vahusta toasoojad munad ja suhkur heledaks tihedaks vahuks. Lihtne nipp (kui suurt lauamiksrit ei ole) on kõigepealt munavalged vahustada, edasi vahustades lisada vähehaaval juurde suhkur ning viimasena segada juurde lahti löödud munakollased. Sega juurde kuivainete segu (sõeludes!). Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Küpseta 225 C ahjus 6-8 minutit. Ahjuust ära ava enne 5 minuti möödumist. Siis võta kook välja ja kummuta köögilauale küpsetuspaberile kuhu on natuke suhkrut puistatud. Eemalda biskviidilt küpsetuspaber ja määri peale moosi (nt mustsõstra moos, pildil on rullbiskviidis hoopis rabarberi-apelsinimarmelaad) ning keera pikemat äärt pidi tihedaks rulliks. 
Keera sama küpsetuspaber rullile ümber ja jäta rull jahtuma. 

Crème Anglaise 
4 dl piima 
2 tl vaniljesuhkrut 
6 munakollast 
2 dl suhkrut 
2 spl rummi, konjakit vms 
Vahusta munakollased, lisa vähehaaval suhkur, vahusta edasi kuni tekib tihe, hele vaht. Kuumuta samal ajal piim keemiseni, tõsta tulelt. Lisa kuum piim peene nirena valades munavahule, seda kogu aeg segades. Kalla segu keedunõusse ja kuumuta pidevalt segades kuni kreem pakseneb. Siin on vaja kannatlikkust, võtab natuke aega (mõnikord ligi pool tundi). Tõsta paksenenud kreem tulelt, vala jahtuma kaussi ja lisa vaniljesuhkur. 

Šarlotti täidis 
5 tl želatiini 
7 spl vett 
1,5 dl vahukoort 
küpseid mahlaseid marju või puuvilju, viimati ma panin maasikaid 
Sega želatiin veega ja lase 5 minutit paisuda, klopi siis vähehaaval kuuma Crème Anglaise kreemi sisse, sega kuni želatiin on lahustunud. Lase kreemil jahtuda. Vahusta koor ning sega see aeglaselt jahtunud kreemi sisse. 

Vooderda kauss toidukilega. Lõika rullbiskviidist parajad lõigud, vooderda kauss. Vala kreem kaussi, lisa marjad ning kata ülejäänud rullbiskviidi lõikudega. Kata kilega ning aseta peale taldrik raskuseks. Hoia kook jahedas vähemalt 4 tundi. Serveerimiseks kummuta kook alusele. Võid juurde pakkuda vahustatud vahukoort (200ml lisa 1 tl tuhksuhkrut).

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud