Mustika-banaanimuffin

Tegin neid muffineid veel ning täiendasin retsepti. 

Terve õhtu on peas saatnud mind lauluread "iseenda vastu hea", ja lõpuks tuli ka meelde laul, kust need sõnad on:

"... kui suureks saan siis enam - ma tugev olema ei pea - ei pea olema ma kenam - vaid lihtsalt iseenda vastu hea - sest mu süda tahab sooja - sees kui tuksub ta - ma palun sinult Looja - mind ikka uskuda ... " Kord Saan, Mari Pokinen

2 kruusi täisterakaerahelbejahu (kasutasin Provena jahu)
1 tl söögisoodat
2 tl küpsetuspulbrit
veerand tl soola
1 kruus petti
1 suur muna
1 küpse banaan
1/3 kruusi õunapüreed (suhkruta)
1 kruus külmutatud mustikaid
(Võib lisada ka 3 spl linaseemneid, veerand kruusi täisterakaerahelbeid.)
kruus = 250 ml

Pane ahi 180 C peale sooja, otsi välja muffinipann ja kui kasutad, siis ka muffinivormid. Pane need muffinipanni. Mõtlesin, et proovin ilma pabervormideta ning mittenakkuva muffinipanniga tulid need küpsetised kenasti välja küll.

Pane mustikatele neljandik kruusist jahu, sega kergelt ning pane kõrvale. Suuremas kausis sega kuivained: ülejäänud jahu, sooda, küpsetuspulber ja sool. Lisa kuivainetele ka kaerahelbed ja seemned kui kasutad. Teises kausis tee kahvliga pudruks küpse banaan, sega juurde õunapüree, pett, muna ja sega kõik omavahel kenasti segamini. Vala see segu kuivainetesegule ja sega läbi. Palju ei ole vaja segada, lisa ka mustikad ning tõsta tainas muffinivormi. Sellest kogusest saab 12 tavasuurusega muffinit. Vormid lähevad peaaegu täis. 

Tõsta pann ahju ja küpseta 20-25 minutit, proovi puutikuga kas muffinid on valmis. Tõsta ahjust välja ja lase 5-10 minutit vormis jahtuda. Siis tõsta vormist välja ja lase puulaual lõpuni jahtuda. Katsetan nende muffinite külmutamist, et siis kui vaja saaks kiirelt hommikusöögi kaasa võtta vms.

Sügavkülmast võetud muffineid võtsin nädala jooksul päevaks kaasa. Väga sobiv ja mõnus vahepala, ning maitsesid ka hästi.

Need muffinid ei ole rammusad ega muredad, pigem meenutavad tekstuurilt õhulist Yorkshire pudingit, kui see nüüd abiks oli :) 

Õunapüreed tegin sügisel omajagu purki. Katsetasin nii vähese suhkruga kui ka täiesti ilma, mõlemad säilivad kenasti. Ning meeldib ikka see suhkruga rohkem, aga tean, et see suhkruta variant on mulle ju tegelikult parem. Väga hea magustoit on mõni osa õunapüreed ja üks osa kodujuustu (nt Farmi klassikaline) ... :) soovitan!

Kommentaarid

  1. Anonüümne2:34 PM

    Küps, mitte küpse (kõlab samamoodi nagu kohvi vs kohv).

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Sirvijate lemmikud